Fremtidsfabrikken
Jessens Mole 11
5700 Svendborg
  kontakt@fremtidsfabrikken.com
Tlf. 30 17 44 49
     
   
 
 
 

FREMTIDSFABRIKKEN


Svendborg Kommune har ombygget den tidligere rutebilstation på havnen til det kreative iværksætterhus Fremtidsfabrikken. Huset åbnede officielt den 11. november 2014, og er taget i brug omend, det ikke er helt færdigt endnu.

 

VISIONER FOR HUSET

Visionen er et kreativt og dynamisk miljø, hvor nye og etablerede iværksættere mødes, arbejder, opbygger netværk og lader sig inspirere. Et kreativt hotspot for iværksættere i huset og andre kreative på Sydfyn, som gerne vil være en del af miljøet, netværket og særlige events.

 

Huset skal have en identitet, som brugerne kan identificere sig med, så det at have kontor i huset bliver en del af virksomhedernes brand. Det skal være et sted, hvor virksomheder og organisationer finder kreative leverandører, fordi huset er kendt for at rumme kreative løsninger og samarbejder. Huset skal være så stærkt et brand, at det kan tiltrække kreative virksomheder udefra og skabe tilflytning.

 

Arbejdspladserne er grundstenen i huset. De suppleres med faciliteter og aktiviteter, der tilsammen giver optimale rammer at drive og udvikle sin kreative virksomhed i. Menneskerne er kulturbærende, og de rigtige brugere er grundlaget for et succesfuldt hus.

 

    

 

SCREENINGKRITERIER

Der bliver udarbejdet screeningkriterier for brugere i forhold til:

Kreativitet: Definere virksomhedstyper, der i forhold til huset kan betegnes som værende kreative erhverv.

Diversitet: Sammensætte supplerende kompetencer og personligheder i huset, da diversitet i faglighed og etableringsgrad blandt brugerne understøtter kreativitet, videndeling og projektsamarbejder.

Fællesskab: Den enkelte brugers motivation til at involverede sig i et forpligtende fælleskab i huset og være med til at skabe et levende dynamisk miljø.

 

KREATIVE ERHVERV PÅ SYDFYN

Svendborg Kommunes formål med at etablere det kreative iværksætterhus er at give bedre vækstbetingelser for kreative erhverv på Sydfyn. Målgruppen favner mange forretningstyper, kompetencer og uddannelsesmæssige baggrunde:

 

Gruppe

Virksomhedstype eksempler

Arkitektur

Arkitekt, havearkitekt, indretningsarkitekt

Boligindretning

Møbelproducent, møbeldesigner, brugskunst

Kunsthåndværk

Designer, keramik, glaskunst, smykker

Beklædning

Tekstildesigner, syer/skrædder, unikaproducent, kostumer

Kunst

Billedkunster, kunstmaler, skulptør, galleri

Grafisk

Reklamebureau, grafiker, fotograf, illustrator

IT & web

Webdesigner, film til web, animation, spiludvikler, Apps, online markedsføring

Kommunikation

Journalistik, forfatter, blogging, branding, analyse

Film

Filmproducent, reklamefilmproducent, lydfirma

Performance

Musiker, sanger, skuespiller, stand-up’er

Rådgivning, foredrag, kurser og undervisning

Inden for stort set alle ovenstående typer eller en kombination af kompetencer fra disse samt innovation, virksomhedsudvikling, internationalisering og lign.

 

BRUGERNE AF HUSET

I huset bliver der plads til 45 private arbejdspladser, heraf 21 faste fuldtidspladser og 24 deltidspladser. Dertil kommer 4 kommunale arbejdspladser (lederen af huset og projektet Fremtidsfabrikken 2.0) og personalet i arbejdscaféen.

 

Interne brugere har fuldtids- eller deltidspladser i huset. De vil primært være kreative virksomheder (enmandsvirksomheder og mikrovirksomheder) indenfor:

-  (3D) Arkitektur & Design

-  (2D) Grafisk design & IT

-  (1D) Rådgivning og kommunikation

Andre kreative virksomheder, som ikke har brug for et værksted, kan også få plads i huset.

 

Eksterne brugere er kreative iværksættere og mikrovirksomheder, der ikke har en fast arbejdsplads i huset, men som benytter husets faciliteter og deltager i aktiviteter og netværk. Det er ikke mindst alle de kreative iværksættere, som deltager i projektet Fremtidsfabrikkens uddannelsesforløb og netværksevents.

 

BLIV SKREVET OP

På Fremtidsfabrikken får vi interesseliste, hvor du kan blive skrevet op. At komme på listen giver ikke garanti for en plads i huset, men opfylder du screeningkriterierne står du forest i køen, når der bliver ledige lejemål.

 

På listen kan man blive skrevet op til enmandskontor, flermandskontorer og deltidsplads i åbne kontorer. Vil du skrives op på interesselisten, så send en mail til susanne@fremtidsfabrikken.com

 

STATUS PÅ HUSET

Der er pr 5. januar 1 ledigt enmandskontor i huset. Deltidspladserne kan lejes fra 1. januar 2015.

 

Du kan se hvem indbyggere er og hvilke lokaler der stadig er ledige lige HER

 

 
FABRIKS INFO

11.11.2014

ÅBNING AF VORES KREATIVE IVÆRKSÆTTERHUS

 

11.11.2014

BOG OM VOKSEVÆRK I NETVÆRK - DEN SYDFYNSKE MODEL

 

11.11.2014

ÅBNINGSUGE MED MASSER AF TILBUD

 

EU Socialfond
Syddansk Vækstforum