Fremtidsfabrikken search
facebook linkedin youtube
 
 
 
 

SYDFYN

KLIK HER FOR MENU
 

Det gode liv - myter og meninger

Det gode liv er er præcis som det gode vejr: det afhænger af, hvem du spørger. For den ene er det gode liv måske rødvin, BMW og hus med havudsigt. For den næste kan det være friheden til at bestemme over sin egen arbejdsdag og udsigten til jordbær i haven for første gang. Sandheden ligger for mit vedkommende et sted midt i mellem. Derfor fungerer Svendborg så glimrende. Her er skønne visioner og kreative idéer, her er der en udbredt forståelse for retten til sin egen tid og muligheder for at teste idéer og samarbejde på tværs af faggrænser, Sidstnævnte er livgivende i perioder af arbejdslivet, hvor motivationen til at vende bunken er dalende – som de fleste oplever.  

 

Det gode arbejdsliv hænger nemlig fuldkommen sammen med det gode, hele liv. Jeg har aldrig forstået, hvordan man kan sige, at man har et perfekt arbejdsliv med f.eks. masser af uddannelse, karrierespring og bonusser for så at konkludere i en bisætning ’men der er nok ikke helt så meget tid til familien, som jeg ønskede’. Som en klog underviser engang sagde: Jeg har stadig ikke hørt den mand, der på sine gamle dage sagde: ’Åh, jeg fortryder sådan at jeg ikke tog den ekstra dag på kontoret’.

Jeg tror på det store både-og som koden til det gode liv. På balance i højere grad end blindt ræs i hamsterhjulet.

 

Hvor fællesskab, fælles idéer, samhørighed og relationer er grundlaget for trivsel. Det, der giver ovennævnte motivation til at fortsætte, når tvivlen melder sig – f.eks. som iværksætter og mikro-virksomhed. For det gør den.

 

Det gode liv er i Svendborg derfor både solen, naturen, vejboderne med hjemmeavl og den særlige, fynske langsomhed, der ikke lader sig fortrænge af konkurrenceparadigmer, der efterlader halve liv og sårede mennesker.

 

Sydfyn viser sig alligevel stadig oftere som meget mere end blot romantik og tilbagelænet ’det går nok’-filosofi. Med den permanente vækst i de kreative netværk, med kontorfællesskaber og en udsolgt Fremtidsfabrikken, med stadig flere dygtige samarbejdspartnere i spil, så er der ikke kun udsigt til god høst af egne jordbær. Vi kan faktisk også godt få råd til såvel rødvin og udsigten – den har vi jo allerede.

 

Er det ikke fantastisk?

 

af Anna Pia Holmgaard, journalist, forfatter og blogger

 

Fremtidsfabrikken   |   Frederiksgade 8   |   5700 Svendborg   |    fremtidsfabrikken@svendborg.dk   |   Tlf. (+45) 30174450