Fremtidsfabrikken search
facebook linkedin youtube
 
 
 

RUTEBIL-STATIONEN

KLIK HER FOR MENU
 

Fremtidsfabrikken i den gamle rutebilstation

Fremtidsfabrikken har til huse i den ombyggede, gamle rutebilstation, der er indviet i 1952 i borgmester Einar Halbergs borgmestertid.

 

Rutebilstationen fik sine 15 minutes of fame i 13. august 1953, hvor borgmesteren i anledning af byens 700 års jubilæum modtog kongeparret Kong Fredrik og Dronning Ingrid til stor jubel for byens borgere og til lyden af Peder Most Garden. Rutebilstationen fungerede som en naturlig forpost for byens liv i sammenhæng med havnen og var knudepunkt for trafik for hele det sydfynske område.

 

At indvie rutebilstationen var blot en del af den driftige tobaksdirektørs bedrifter. Han nåede også at indvie storinstitutionen Børnely i Bagergade, være formand for borgerforeningen i en lang årrække, ligesom han stod også for nogle af de første gadegennembrud fra middelalderbyens afgrænsning til industrihavnen i den gamle søkøbstad.

 

Som tilrejsende kunne man såvel søge op i byen og nyde udsigten. Præcis som i dag, hvor man fra Fremtidsfabrikken se både op over byskrænterne og ud over sundet.

 

Peder Most ved rutebilstation 1953

 

Fotoet herover er taget af Bent Magelund, far til indretningsarkitekt Susanne Magelund, der har udlånt billedet og i dag i øvrigt har sin virksomhed i Fremtidsfabrikken.

 

 

 

 

Fremtidsfabrikken   |   Jessens Mole 11   |   5700 Svendborg   |   fremtidsfabrikken@svendborg.dk   |   Tlf. (+45) 30174449