Fremtidsfabrikken search
facebook linkedin youtube
 

PROCESSEN

KLIK HER FOR MENU

Processen frem til det kreative iværksætterhus

Tilblivelsen af Fremtidsfabrikken som kreativt iværksætterhus bygger på et mangeårigt ønske blandt de kreative, en lang proces med brugerinvolvering og samarbejde mellem de mange involverede i projektering, arkitektur, byggeri og indretning.

 

Projektet Fremtidsfabrikken Sydfyn og Svendborg Kommune startede i september 2012 en forundersøgelse af en permanent placering af Fremtidsfabrikken som et kreativt iværksætterhus i Svendborg.

 

 

Ideoplæg til det kreative iværksætterhus Fremtidsfabrikken

 

Idéoplæg

Kalmer & Hvass arkitekter stod for selve brugerundersøgelsen, hvor de så på, hvordan LYNfabrikken, Republikken, Spinderihallerne og andre succesfulde huse har gjort, og hvordan vi vil gøre det her på Sydfyn. Der var spørgeskemaundersøgelse blandt potentielle lejere, interviews med stakeholders på Sydfyn en stor workshop med mere end 100 kreative iværksættere på Sydfyn om identitet, indbyggere, aktiviteter og faciliteter. Forundersøgelsen resultater og anbefalinger findes i idéoplægget – du kan også læse mere om hele PROCESSEN.

 

Som en del af forundersøgelsen udarbejdede Svendborg Kommune forskellige scenarier for organisation, ejer-/lejerkonstruktion og økonomi i et kommende iværksætterhus, ligesom det var kommunen, der på baggrund af forundersøgelsen hjalp med at finde mulige bygninger til en permanent placering af Fremtidsfabrikken.

 

Forslag til ombygning af rutebilstationen til det kreative iværksætterhus Fremtidsfabrikken

Skitseforslag

Vi så på de spændende bygninger, der ligger bynært i havneområdet i Svendborg som fx Kvægtorvet, banegårdsbygningen og Ribers gule pakhus. Det var ikke nogen let opgave at få både kreative ønsker og økonomi til at hænge sammen. Valget faldt til sidst den gamle rutebilstation på Svendborg Havn.

 

Praksis arkitekter har udarbejdede dette skitseskitseforslag til en ombygning af rutebilstationen.

 

Forundersøgelsen, der var finansieret af Syddansk Vækstforum blev afsluttet i marts 2013, hvorefter Byrådet i Svendborg Kommune i april 2013 besluttede at investere i ombygning af den gamle rutebilstation til et kreativt iværksætterhus på Svendborg havn. Beslutningen tog udgangspunkt i Kalmer & Hvass Arkitekters idéoplæg og Praksis Arkitekternes tegninger og skitser.

 

Tegninger af ombygning af rutebilstationen til det kreative iværksætterhus Fremtidsfabrikken

Facader og plantegninger

Inden sommerferien 2013 blev der afholdt licitation på design og projektering af byggeriet.

 

CASA Arkitekter, der vandt design- og projekteringsopgaven for ombygningen, udarbejdede dette forslag til facader og plantegninger (pr 21.10.2013).

             

I januar 2014 gik byggeriet i gang, og den blev afsluttet i november 2014. En gruppe af potentielle brugere fulgte processen hele vejen fra byrådsbeslutning til åbning.

 

 

Indretning og udsmykning

I maj 2014 var ombygningen af den gamle rutebilstation i fuld gang og vores fokus var nu rettet imod at udvikle det indvendige design af huset, som visuelt skal kunne pleje sanserne og inspirere til nye innovative tanker, både for husets interne lejere og eksterne brugere.

 

Rebekka Bentzen har udarbejdet dette forslag til udsmykning og indretning af huset med stemningsbilleder som skulle visualiseres i forskellige rum i bygningens tre plan.

 

Fremtidsfabrikken   |   Jessens Mole 11   |   5700 Svendborg   |   fremtidsfabrikken@svendborg.dk   |   Tlf. (+45) 30174449